Odabir i vrsta Trimera

Kod električnih trimera ima više vrsta snage: 250, 350, 400,500 pa do max 1000w. Obično se koriste za manje površine gde imate mogućnost priključenja  struje. Električni trimeri su samo za košenje niže trave koja je ne pristupačna kosačicama, oko cveća , stabala, ograda itd. Nisu namenjeni za košenje korova jer su im strune jako male i tanke, tako da nemogu kositi ništa jače.

Obično se ja njih odlučuju korisnici koji redovno održavaji svoje dvorište i nemaju korova. Sa električnim trimerima se NESMETE kositi po rosi ili posle zalivanja trave , jer im je motor koji pokreće strunu dole i može se nakvasiti i pregoreti. Jedna od isto tako bitnih stvari je ta , da kada radite sa električnim trimerom morate da pravite pauze i da ga hladite. Vreme rada el. trimera zavisi i od snage sto je veci i jači  duže se sa njim može raditi ali ipak vreme rada  oko 5-10 min. pa da se haladi, nikao duže. Razlika je u tome što za isto vreme rada može se pokositi veci deo terena, zbog veličine zaštite i debljine niti koja se moze namontirati na trimer.

Kada bi se na slabiji trimer montirla veća struna, on bi se pregrejavao i na kraju pregoreo, samim tim mu smanjujete radni vek.

 

PODELI
ViberWhatsAppFacebookGmailPrint